Емисии и економија

 • Дизел
  2.2-litre TDCi (200 кс) 6-степен менувач
   
  CO2 емисии: 159 g/km
  Потрошувачка: 6.6 l/100km
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy
  2.0-litre TDCi (163 кс) 6-степен менувач
   
  CO2 емисии: 159 g/km
  Потрошувачка: 6.0 l/100km
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy | New Focus


  2.0-litre TDCi (140 кс) 6-степен менувач

   
  CO2 емисии: 156 g/km
  Потрошувачка: 6.0 l/100km
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy| Kuga | Focus

  1.8-litre TDCi (115 кс) 5-степен менувач

   
  CO2 емисии: 149 g/km
  Потрошувачка: 5.4 l/100km
  Модели: Focus
  1.6-litre TDCi (115 кс) 6-степен менувач
   
  CO2 емисии: 119 g/km
  Потрошувачка: 5.4 l/100km
  Модели:  | C-max| New Focus| Mondeo
  1.6-litre TDCi (95 кс) 6-степен менувач
   
  CO2 емисии: 119 g/km
  Потрошувачка: 5.4 l/100km
  Модели:  | C-max| New Focus
  1.6-litre TDCi (90 кс) 5-степен менувач
   
  CO2 емисии:
  115 g/km
  Потрошувачка: 4.4 l/100km
  Модели:  Focus
  1.4-litre TDCi (68 кс) 5-степен менувач
   
  CO2 емисии: 110 g/km
  Потрошувачка: 4.2 l/100 km
  Модели: Fiesta | Fusion

 • Бензин
  1.25i Duratec petrol (82 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 129 g/km
  Потрошувачка: 5.7 l/100km
  Модели: Fiesta
  1.4i Duratec petrol (80 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 154 g/km
  Потрошувачка: 6.5 l/100km
  Модели: Fusion | Focus
  1.4i Duratec petrol (96 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 133 g/km
  Потрошувачка: 5.7 l/100km
  Модели: Fiesta
  1.6i Duratec petrol (100 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 157 g/km
  Потрошувачка: 6.7 l/100km
  Модели: Focus
  1.6-litre Ti-VCT (105 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 154 g/km
  Потрошувачка: 6.7
  Модели: New Focus| C-max
  1.6-litre Ti-VCT (125 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 170 g/km
  Потрошувачка: 6.7
  Модели: Mondeo| New Focus| C-max
  1.6-litre SCTi Ecoboost (150 кс) 6-степен менувач

  CO2 емисии: 154 g/km
  Потрошувачка:  6.6
  Модели: New Focus | C-Max
  1.6-litre SCTi Ecoboost (160 кс) 6-степен менувач

  CO2 емисии: 149 g/km
  Потрошувачка:  6.6
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy
  1.6-litre SCTi Ecoboost (182 кс) 6-степен менувач

  CO2 емисии: 154 g/km
  Потрошувачка:  6.6
  Модели: New Focus
  2.0i Ecoboost (203 кс) 6-степен PowerShift

  CO2 емисии: 179 g/km
  Потрошувачка: 6.4
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy
  2.0i Ecoboost (240 кс) 6-степен PowerShift

  CO2 емисии: 179 g/km
  Потрошувачка: 6.4
  Модели: Mondeo | S-Max
  2.0i Duratec (145 кс) 5-степен менувач

  CO2 емисии: 184 g/km
  Потрошувачка: 7.1
  Модели: Mondeo | S-Max | Galaxy
  2.5i Duratec (200 кс) 6-степен менувач

  CO2 емисии: 234 g/km
  Потрошувачка: 9.9
  Модели: Kuga

   

Bookmark & Share