Trend
од € 23,990

Trend ниво на опрема:

 • ESC - Систем против пролизгување, (EBD) - Ел. дистрибуција на силата на кочење, ABS - систем за сопирање, Traction Control (TCS)
 • Наслони за глава на предните седишта подесиви во 4 правци
 • Ел. Затварање на задните врати за заштита на деца
 • Воздушни завеси во прв и втор ред
 • Воздушно перниче за колена кај возачот
 • Предни и странични воздушни перници за возач и совозач
 • ISOFIX
 • Предни активни сигурносни појаси со предзатегачи и звучен сигнал за ненаместен појас
 • Задни сигурносни појаси прицврстени во 3 точки
 • Диск сопирачки на сите тркала
 • Светлосна сигнализација при нагло сопирање
 • Имобилајзер
 • Ел. рачна сопирачка
 • Помош при тргнување во нагорнина
 • My Key
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Отвори за клима во задниот дел
 • Ел. подесиви предни и задни прозори со глобално отварање/затварање
 • Централна предна конзола со фиксен наслон за рака
 • Заден наслон за рака со држач за чаши
 • Лумбална подршка на предните седишта
 • Мануелно висинско подесување на предните седиште
 • Start-Stop систем (стандард само кај возила со дизел мотор и 1.5l EcoBoost M6)
 • Серво управувач подесив по висина и длабочина
 • Темпомат со можност за ограничување на брзината
 • Патен компјутер
 • ICE pack 12 - (Радио/цд, USB конектор, 4" мултифункционален дисплеј и 8 звучници)
 • Светло во кабина со одложено гасење
 • 2 Приклучоци од 12V
 • Предна долна решетка во црна боја
 • Тонирани стакла
 • Ел. подесиви и загревани ретровизори во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Преден и заден браник делумно во боја на каросерија
 • 16" челични фелни со 7 краци со 215/55 R16 гуми (1)
 • Halogen Projector предни светла - мануелно нивелирање на фарови, Halogen дневни светла, Светла за магла адаптивни во свиоци
 • LED задни светла
 • Активна предна решетка (само кај модели со дизел мотор)
 • Кровни носачи со сребрен ефект (само кај караван)
 • 16" Мало резервно тркало
 • Систем за следење на притисокот во гумите
 • Делива задна клупа 60/40
 • Кожна рачка на менувачот
 • Кожен волан
 • Прагови на предните врати
 • Мала конзола во предниот горен дел со држач за очила
 • Предни патосници
 • Куки за прицврстување во багажниот дел
 • Џебови во задниот дел од предните седишта
 • Инструмент табла 2,3"
 • Антиалергиски ентериер (TUV сертифициран)
 • Хромирани рачки на вратите во внатрешниот дел
 • Пакет за пушачи
 • Предни штитници за сонце со осветлено огледало
 • Менувач на волан - само за возила со автоматски менувач
 • Странични прагови во црна боја
Titanium
од € 27,490

Titanium (дополнително на Trend):

 • Стартување на возилото без клуч
 • Автоматски светла, сензор за дожд, автоматска контрола на долги светла
 • Ел. загревана шофершајбна, загревани прскалки
 • Централна конзола со наслон за рака со остава
 • Електрохроматски самозатемнуван внатрешен ретровизор
 • Загревани предни седишта
 • Спортски предни седишта
 • ICE PACK 70 (Радио/ЦД, AM/FM двојна антена, мултифункционален 8" дисплеј осетлив на допир, 8 звучници, SYNC Gen III, Bluetooth /Voice Control, AUX и USB приклучок, GPSM)
 • Амбиентално светло во кабина со мултиколор LED светла
 • Светла за читање во задниот дел
 • Предна долна решетка во светло црна боја со хромирана лајсна
 • Хромирани лајсни на вратите
 • Ел. подесиви, загревани и преклопливи ретровизори во боја на каросерија
 • Преден и заден браник целосно во боја на каросерија
 • 16" алуминиумски фелни со 10 краци и 215/60R16 гуми
 • Хромирани прстен на предните светла за магла
 • Прагови на предните врати во светол финиш
 • Инструмент табла со 10" TFT екран во боја
 • Инструмент табла со 4.2" TFT екран во боја (само за HEV)
 • Кит за поправка на гуми (само за HEV)
 • Странични прагови во боја на каросерија
Hybrid
од € 29,890

Hybrid (дополнително на Trend):

Стартување на возилото без клуч
Автоматски светла, сензор за дожд, автоматска контрола на долги светла
Ел. загревана шофершајбна, загревани прскалки
Централна конзола со наслон за рака со остава
Електрохроматски самозатемнуван внатрешен ретровизор
Загревани предни седишта
Спортски предни седишта
ICE PACK 70 (Радио/ЦД, AM/FM двојна антена, мултифункционален 8" дисплеј осетлив на допир, 8 звучници, SYNC Gen III, Bluetooth /Voice Control, AUX и USB приклучок, GPSM)
Амбиентално светло во кабина со мултиколор LED светла
Светла за читање во задниот дел
Предна долна решетка во светло црна боја со хромирана лајсна
Хромирани лајсни на вратите
Ел. подесиви, загревани и преклопливи ретровизори во боја на каросерија
Преден и заден браник целосно во боја на каросерија
16" алуминиумски фелни со 10 краци и 215/60R16 гуми
Хромирани прстен на предните светла за магла
Прагови на предните врати во светол финиш
Инструмент табла со 10" TFT екран во боја
Инструмент табла со 4.2" TFT екран во боја (само за HEV)
Кит за поправка на гуми (само за HEV)
Странични прагови во боја на каросерија

Vignale
од € 39,990

Стандардна опрема Mondeo Vignale

 • ESC - Систем против пролизгување
 • EBD - Ел. дистрибуција на силата на кочење
 • ABS - систем за сопирање
 • Traction Control System (TCS)
 • Автоматски светла
 • Автоматски долги светла
 • Сензор за дожд
 • Диск сопирачки на сите тркала
 • Светлосна сигнализација при нагло сопирање
 • Имобилајзер
 • Ел. рачна сопирачка
 • Помош при тргнување во нагорнина (HSA)
 • Влегување и стратување на возилото без клуч
 • „My Key“ функција
 • Наслони за глава на предните седишта подесиви во 2 правци
 • Насловни за глава на задните седишта подесиви во 2 правци
 • Предни активни сигурносни појаси со предзатегачи и звучен сигнал за ненаместен појас
 • Задни сигурносни појаси прицврстени во 3 точки
 • ел. заклучување на задните врати за заштита на деца
 • Воздушни завеси во прв и втор ред
 • Воздушно перниче за колена кај возачот
 • Предни и странични воздушни перници за возач и совозач
 • ISOFIX
 • Камера позади
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Отвори за клима во задниот дел
 • Ел. подесиви предни и задни прозори со глобално отварање/затварање
 • Централна предна конзола со наслон за рака
 • Заден наслон за рака со држач за чаши
 • Ел. серво управувач подесив по висина и длабочина
 • Темпомат со можност за ограничување на брзината
 • Патен компјутер
 • Светло во кабина
 • Ел. загревана шофершајбна и прскални на предна шофершајбна
 • Електрохроматски самозатемнувачки внатрешен ретровизор
 • Загревани предни седишта
 • Start/Stop функција (стандард само кај дизел моторите, не е опција кај бензин)
 • Амбиентално осветлување во кабина (multi-color)
 • 2 х 12V приклучоци
 • Ел. подесиво возачко седиште во 10 правци со меморија
 • Premium Vignale кожен ентериер
 • Кожен волан
 • Кожна рачка на менувач
 • Хромирани рачки на вратите во внатрешниот дел
 • Хромирани прагови на предните врати
 • Задна делива клупа 60/40
 • Џебови во задниот дел од предните седишта
 • Антиалергиски ентериер (TUV Certification)
 • Инструмент табла со 10" TFT екран
 • Предни и задни патосници
 • Менувач поставен на волан (само кај возила со автоматски менувач)
 • Куки за прицврстување во товарниот дел (само кај караван)
 • ICE Pack 76 - (R/CD, 9 Sony звучници, SYNC 3, Bluetooth/Voice Control, USB, 8" дисплеј осетлив на допир, GPSM, Лиминирано стакло на вратите со подобрена звучна изолација)
 • Тонирани стакла
 • Металик боја (Shadow Black и Magnetic)
 • Кровни носачи со светол финиш (само кај караван)
 • LED светла во товарниот дел
 • Активна предна решетка (само кај модели со дизел мотор)
 • Хромирана предна горна и долна решетка
 • Прагови во боја на карасерија
 • Хромирани рамки на странични прозори
 • Предни светла за магла - Vignale уникатен дизајн
 • Уникатни Vignale 18" Premium алуминиумски фелни со 215/45 R18 гуми
 • 16" мини резервно тркало
 • Ел. загревани, подесиви и преклопливи ретровизори со меморија
 • Електрохроматски страничен ретровизор на возачката страна
 • Адаптивни LED предни светла (Динамично нивелирање на фарови, LED дневни светла)
 • Предни светла активни во свиоци