Уживајте во возењето

Со одзивно ракување и широк спектар на карактеристики за удобност и погодност, секој аспект на новата Fiesta Van е дизајниран да го направи патувањето бизнис задоволство. 

 • Возачка технологија

  Сензори кои го тргаат стресот додека паркирате

  Дизајнирани да ви помогнат да паркирате со повеќе самодоверба, опционалните далечински сензори ви помагаат да ја оцените оддалеченоста помеѓу вашето возило и пречките, како пред вас така и одзади. Кога сензорите ќе детектираат објект, тие активираат аудио предупредување кое се појачува колку поблиску се движите до објектот.

  Потивка и помирна кабина

  Промените во инструменталната табла ја намалуваат бучавата не само од моторот туку и од ветерот и патот.  
   

  Комфорна температура во секоја средина

  Ефикасниот и лесен за употреба систем за греење и ладење овозможува удобна средина во секое време. 

  Следете ја потрошувачката на вашето возило преку патниот компјутер

  Имајте навремена и точна информација уште колку гориво имате, за да знаете упте колку може да возите пред да треба да наполните пак. Со патниот компјутер, можете исто така да видите колкава е вашата просечна потрошувачка. 
 • Комфорт и удобност

  Форд SYNC. Напреднa хендс фри технологија

  Една од новите интелегентни технологии кај Fiesta VAN е Ford SYNC кој ви овозможува да ја контролирате вашата музика и да воспоставувате и примате повици на вашиот мобилен, користејќи едноставни директни говорни команди.Исто така ги чита вашите смс пораки, пушта песни од USB или MP3 и може да пушта песни од вашиот мобилен телефон преку Bluetooth конекција.

  Високо квалитетен звук додека сте во движење

  DAB Радио и CD доаѓаат со Trend ниво на опрема. Возилото исто така има и приклучок за iPod и други музички направи, за секогаш патувате со вашата омилена музика.

  Ford Easy-Fuel за безгрижно точење бензин

  Генијалниот инхибитор за бенизин прима само правилна пумпа за вашиот мотор, со што рпевентивно ве заштитува од честата грешка на ставања погрешно гориво и со тоа ви заштедува средства.

  Исчистете го ветробранското стакло брзо со Quickclear

  Оваа паметна функција е дизајнирана да наутро стигнете до вашата дестинација без да треба да посветите многу време и труд во чистење на замрзнатото ветробранско стакло. Само со допир на едно копче системот може да го одмрзне ветробранското стакло за неколку секунди иако температурата надвор е под нулата. 

Bookmark & Share