Ниска емисија на издувни гасови, високи перформанси

Со палета на мотори направени во својство на потребите, со иновативна и ефикасна технологија која овозможува бензинска ефикасност, Fiesta Van ви овозможува високи перформанси на моторот со истовремно намалување на емисијата на CO2 гасоовите. 


 • Моќ

  Каков и да е предизвикот во кој ќе ја впуштите вашата Fiesta Van, сигурно постои мотор создаден токму за таа задача. Линијата на мотори вклучува 1.25 бензински мотор, нов 1.5 TDCi, ревидиран 1.6 TDCi и 1.6 TDCi ECOnetic. Со тоа можете да изберете бензин или дизел, до 95 КС моќ и економична потрошувачка од 3.3 l/100km.

   

  Дизел технологија со високи перформанси


  Напредниот 1.6 литарски Duratorq TDCi ECOnetic дизел мотор испорачува 95КС и 205Nm вртежен момент. Изненадувачки за толку моќен мотор, точ има исклучително ниска потрошувачка и издувни гасови.

 • Управување

  Едноставно маневрирање и крстарење

  Електричниот серво управувач (EPAS) автоматски се прилагодува да ви обезбеди лесно управување кога се перкирате во тесен простор и се укрутува кога ќе излезете на автопат. За разлика од конвенционалниот серво управувач кој функционира континуирано и троши енергија и гориво, нашиот EPAS работи само кога е потребно, дополнително подобрувајќи ја потрошувачката.  

   

 • Економичност

  Два економични дизел мотори

  Иновативниот 1.6 TDCi произведува 95 КС со “авто-старт-стоп” достига како лидер во класата неверојатни 3.3 литри на 100 километри, со емисија на CO2 од само 87г/км. Алтернативно, економичниот 1.5 TDCi произведува 75 КС, ја држи потрошувачката на ниско ниво од 3.7 километри на литар

  По ефективен начин за регенеративно полнење на акумулаторот

  За разлика од традиционалните системи, Интелегентното Регенеративно Полнење го полни акумулаторот само кога тоа е потребно, и возможно, избегнува да го прави тоа кога ја притискате педалта за гас. Ова придонесува да заштедите уште повеќе гориво и да ја намалите емисијата на штетни гасови.
   

  Заштедете на гориво со Auto-Start-Stop системот

  Кога сте со Куга на семафори или во гужва, оваа технологија автоматски го гаси моторот (додека сеуште продолжува да доставува енергија до еценцијалните елементи на возилото како климата и радиото). Во моментот кога сте спремни да тргнете моторот се рестартира. Идеално е за возење во град, затоа што ја намалува потрошувачката на бензин за 10%.
   

  Менувачки индикатор за бензинска-ефикасност во менувањето брзини

  Сијаличка на инструментната табла сигнализира кога да смените брзина за максимална бензинска ефикасност. Ова е многу едноставен и ефективен начин да помогне секое патување да биде по ефикасно и по економочно.
   

   

Bookmark & Share