Пик-ап направен со причина

Како што ентериерот може да биде комфорен и опуштачки, Ranger примарно е возило направено за работа. Со водечка носивост во класата и можност за велечење, заедно со ранг на опции и додатоци кои помагаат да се маневрира со секаков вид на товар, и е многу практичен избор. И со новите ниски финансиски трошоци за сопственост, е добар финансиски ибор исто така. 

 • Носивост и влечење

  Ranger е дизајниран да биде способен да се справи со било какви носечка виртуелна или задача за влечење.

   

  Носивост и способност за влечење водечки во класата

  Новиот Ranger постигнува најдобра носивост во класата и способност за влечење од импресивни 1,336 kg и за почит 3,350 kg.

  Способност за влечење во бројки

  Ranger го прави лесно

  4x2 Regular Cab: Несопирана 750 kg; Сопирана 1600 kg

  4x4 Regular Cab, Super Cab, Double Cab: Несопирана 750 kg*; Сопирана 3350 kg*

   


   

   

 • Менаџирање со товар

  Новиот Ranger нуди повеќе варијанти да зачувате вашите видови на товар безбедни и сигурни.

   

  Разноврсна, пик-ап кутија на заклучување за да бидете спокојни

  Новата пик-ап кутија кај Ranger може да превезува Еуро палета, алати за вашата работа, се што ви треба за викенд кампување. Исто така нуди бројни начини да го зачувате вашиот товар безбеден, и сите се DIN компатибилни. Тие вклучуваат цврсти куки за врзување, интегрирана товарна полица, и(кај некои модели) надворешни шипки за врзување. За безбедност и спокој, вратата од багажникот може да биде заклучена и отклучена рачно. 

  Цврсти куки за безбедност на вашиот товар

  За помош при пренесување на вашиот товар безбедно, овие куки можат да се прицврстат во повеќе варијанти интерно и екстерно во зависност од видот на кабината. Сите се DIN согласни.

  Ролетна на заклучување која се спушта да го обезбеди и заштити вашиот товар

  Достапно кај Wildtrak модели, оваа опција обезбедува екстра безбедност за товарот во товарниот пик-ап дел. Исто така може да биде заклучена во три различни позиции, таа е водотпорна и доволно цврста да издржи уште пола тон товар врз неа. 

  Корисен 12 волтен приклучок

  Стандард кај XLT, Limited и Wildtrak верзиите, каде што има пластифициран под, приклучокот е лоциран во пределот кај пик-ап кутијата, каде што можете да приклучите фрижидер или други електронски уреди.

  Систем за менаџирање на товар во сите димензии

  Системот има две шини(по една доле на двете страни на товарната кутија), со две подесиви шелни на секоја страна. Овие можат да бидат придвижени за да се адаптираат на големината на товарот.

  Осигурување на товарот

  За да бидете сигурни дека се е на местото каде што сте го поставиле, ѕидовите на тоаварната кутија не само што се повисоки, туку и имаат инкорпорирано во нив куки за прикачување, интегрирани товарни вдлабнатини и поставени два движечки водачи, за долги предмети, на задниот дел. (провери модел за достапност.

  Интегрирана товарна кутија со подобрен дизајн

  Секој вид на кабина има унифицирана товарна кутија која што точно присвиена на врвот на кабината. Ова е додаток на Ranger-овиот цврст и остар дизајн.

   

   

   

 • Додатоци

  Скроете го Ranger по вашиот бизнис

   

  Можете да одбирате од голема палета на додатоци за да се осигурате дека Ranger конкретно ќе ги задоволи вашите бизнис и уживачки потреби. Сите се дизајнирани да бидат во склад со стилот на Ranger и се исто цврсти и издржливи како и возилото. Додатоците вклучуваат:

   

   

  • Ролетна
  • Стандардна тенда
  • Комерцијална тенда 
  • Алуминиумска шасиска лента на кабианта
  • Цврта цевкеста прекривка (едно парче)
  • Линија за одделување во кутијата за товар (со или без 12v приклучок)
  • Систем за товарен менаџмент 
  • Подготовка за Тахограф – загради и завршетоци
  • Греач на гориво
  • Резервен осигурач за тркало 
  • Кука – (статична за 3,350kg капацитет или на вадење 2,200kg)

   

 • Трошоци за одржување

  Дури и пониски трошоци на одржување

  Новиот Ranger сега е засилен со напредните Duratorq дизел мотори, и нивната подобрена издржливост и дизајн резултираат со уште помали трошоци на одржување. На пример:


  Сервисни интервали

  На секои 12,500 km или 1 година

   

  Гаранција против корозија

  Новиот Ranger има високо ниво на заштита против корозија, и затоа е опремен со анти-кородирачка гаранција од 12-години. 

   

Bookmark & Share