FORD TRANSIT COURIER

Способен, доверлив и многу економичен, како и секое комерцијално возило Transit. Удобен, благодарен и полн со паметна технологија како автомобил од Ford. Тоа е новиот Transit Courier.

Компактната големина на комерцијалното возило овозможува многу лесно маневрирање, а со едно од најдобрите кружни вртења, може лесно да се движи низ прометни, тесни улички и тесни места за паркирање.

Но, не дозволувајте да ве залаже малиот изглед на Transit Courier: товарниот простор од 2,4 m3** ви овозможува 10% повеќе товарен простор споредено со другите возила од истата класа. Земете ја преградата со преклопување со опција за „преклопување и спуштање“ на совозачкото седиште и ќе добиете товарен простор со должина од 2,59 m што е најдолг во класата.

И без разлика колку пати ќе застанете, за гориво ќе застанувате поретко. Причината за тоа се наградуваниот бензински мотор EcoBoost 1.0L и напредните дизел мотори Duratorq од 1.5L и 1.6L кои имаат одлична економичност и малку издувни гасови: до 76,3 mpg и само 97 g/km со системот за автоматско стартување и сопирање и системите за ограничување на брзината до 62 mph.

Напредните технолошки опции меѓу кои спаѓаат задна камера, сензори за растојание при паркирање и помош за поаѓање на нагорнина (како и многу други), се тука за да го направат секое патување што е можно побезбедно, полесно и поопуштено. А со модерниот Ford SYNC со гласовна контрола рацете ви се слободни и можете да примате и да вршите телефонски повици без да ги користите рацете. Системот дури и ќе ви ги прочита на глас дојдовните текстуални пораки.*

Дознајте повеќе за новиот Transit Courier и откријте го неговиот дизајн, возачкото искуство, практичноста и трошоците, изведбата и ефикасноста, безбедноста и сигурноста, изведбите на каросеријата и капацитетите, како и достапните модели.

*Во зависност од компатибилноста на телефонот.
**Измерено според ISO 3832 и методологијата VDA со преграда со мрежа со преклопување.

Bookmark & Share