Подобрена влечна моќност и економичност

Палета од нови 2.2 литарски TDCi дизел мотори со 6-степен менувач испорачуваат високи нивоа на моќ и вртежен момент со извонредно ниска потрошувачка. Комбинирано со технологии кој вклучуваат паметно регенеративно полнење, контрола на забрзување и ауто-старт-стоп, Transit е дизајниран да ви заштеди гориво, ги намали трошоците за поседување и максимизира повратокот на вашата вредна инвестиција.

 • Моќ

  Најнова генерација на моќни и економични дизел мотори

  Transit е придвижуван од страна на три, напредни 2.2 литарски TDCi мотори. Преку 6-степен менувач, со погон на предни тркала, овие нови агрегати испорачуваат 100, 125 или 155 коњски сили и до 385Nm вртежен момент за максимална влечна моќност и помалку менување брзини. Генијалното инженерство резултира во неприкосновена економичност, ниски емисии и брзо, ефикасно постигнување на работна температура при најладните услови. 


   

 • Економичност

  Паметен и ефикасен начин да се наполни акумулаторот

  Often, people mistakenly add diesel to their petrol tank – or vice versa. It’s easily done – but not in a Ford Focus. Ford Easy Fuel is a capless refuelling system with a mis-fuelling inhibitor that can tell the difference between the fuel pump nozzles used for petrol and diesel.

  Користете помалку гориво користејќи Ауто-Старт-Стоп

  Кога вашето комбе е во мирување, како на семафор или додека чекате во редица, оваа опционална технологија автоматски го исклучува моторот (додека сеуште обезбедува струја за важните направи како климатизацијата и радиото) каде потоа повторно го уклучува во истиот момент кога ќе одлучите да појдете. Овој систем е екстремно ефективен доколку поголемиот дел од вашето возење се одвива во град, каде може да ја скрати потрошувачката до 10% (потрошувачката во град).

  Паметен инфо систем кој ви помага да возите поекономично

  Иновативниот Ford Eco Mode систем постојано го проценува вашето возење и ефектот кој го има врз потрошувачката на гориво. Системот ја анализира вашата брзина, менување на брзини, сопирање и предвидување на сопирање како и бројот на кратки и долги релации на патување. Потоа, паметниот софтвер ве советува како да ја подобрите економичноста. 

  Подобрена економичност намалени емисии

  Одберете “ECOnetic” модел и ќе добиете 7% подолги брзини кај менувачот што значи подолго во една брзина. Исто така ќе имате бенефит од подобрена економичност и намалени емисии, дури до 169g CO2/KM.

  Контрола на забрзувањето ќе ви помогне да возите поекономично

  Оваа иновативна нова опција ја контролира стапката на заврзување на возилото прилагодено според тоа дали е товарено или делумно товарено. Како резултат може да очекувате да се намали потрошувачката до 15% зависно од вашиот стил на возење. Оваа технологија може исто така да помогне да се намали количината на абење и трошење на моторот, кочниците, пневматиците и други компоненти.

  Индикатор за промена на брзина за поголема економичност

  Индикатор на инструмент таблата ви кажува кога е потребно да се промени брзината за најдобра економичност. Едноставно но ефективно за да ви помогне секое патување да биде поекономично.


   

 • Управување

  Со помалку напов во секој свиок

  Кругот на вртење кај L2 Transit Van е само 11.9 метри (11.4м кај L1 Chassis Cab). Па дури и подолгите модели се многу подвижни и лесни за управување, особено со напредниот серво управувач.


   

Bookmark & Share