Новата Ford Fiesta

Новата Ford Fiesta

НОВАТА FORD FIESTA

Дали сте подготвени за нова и подобрена верзија од добро познатиот модел кој е првиот избор за луѓето кои секојдневно се справуваат со сообраќајниот метеж. Новата Fiesta е автомобилот кој ви треба.

Новиот дизајн привлекува восхит и дава елегантна слика на легандарниот градски автомобил. Напредните технологии, како што е целосно новата интерактивна, дигитална табла со инструменти, помагаат возењето да биде поефикасно и попријатно. Изборот на напредни EcoBoost Hybrid погодни обезбедува уште поодговорно и забавно возење, како и неверојатна економичност на горивото и помали емисии на CO2. Достапна е палета на уникатни варијанти – Од Fiesta ST-Line со стил инспириран од спорт и Fiesta Titanium со супериорна удобност до Fiesta Active со својата препознатлива робусна надворешност. Сигурно ќе ја најдете новата Fiesta која одговара на вашиот стил.

ECOBOOST HYBRID POWERSHIFT МЕНУВАЧ

ЕcoBoost Hybrid PowerShift е седумстепен автоматски менувач со двојна спојка кој помага во намалување на емисиите на CO2 и оперативните трошоци. Повисоките коефициенти на менувачот, малата тежина и напредната работа со двојна спојка обезбедуваат непречено и беспрекорно менување на брзините. Ова го прави возењето на Fiesta EcoBoost Hybrid поефикасно и поедноставно, особено во градскиот сообраќај со чести застанувања и тргнувања.

ДИГИТАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ

Новата дигитална инструментална табла од 31цм (12,3 инчи) на Fiesta ги прикажува сите информации за возачот со интуитивни и лесно разбирливи симболи. Можете исто така да дадете приоритет на прикажаните информации, вклучително и предупредувања за навигација, и да ги програмирате саканите претходно поставени поставки за поединечни драјвери (стандард кај верзиите Vignale и ST-3).