ПОДГОТВЕН ЗА РАБОТА

Ford transit chassis cab

Доверлив и ефикасен

Ford transit chassis single cab

Поцврст од кога било

Нов 5-тонски transit chassis cab

Овозможува напорната работа да изгледа лесна

ford transit chassis cab

НОВ FORD TRANSIT CHASSIS CAB

Ford Transit Chassis со кабина е врвна флексибилност од семејството Transit. Рамно лежиште, кипер, возило со ладилник или што било друго - приспособете го на вашите специфични деловни потреби. Сега е достапен со опционален интелигентен погон на сите тркала (AWD) и како верзија од пет тони GVW. Ќе имате самодоверба да постигнете се што ви е потребно за вашиот бизнис. Запознајте го најцврстиот и најсигурниот Transit Chassis Cab. 

ИЗБЕРИ КАРОСЕРИЈА

ЕДИНЕЧНА КАБИНА

Transit Chassis единечната кабина има еден ред од две или три седишта за да се максимизира просторот за пренесување. Секоја од четирите должини на меѓуоскиното растојание е изградена со робусна шасија со попречни греди, како скала. Ова обезбедува рамна, силна основа врз која може да се изгради совршена конверзија. И со максимална бруто маса на возилото (GVM) од 5.000 kg, можете да го конфигурирате возилото точно да одговара на вашите потреби.

ДВОЈНА КАБИНА

Дизајниран да го преместува без напор и вашиот товар и вашиот тим, Double Cab е идеален за пренесување на работната екипа. Превезува до седум патници, а задните седишта се подигнуваат за да се открие дополнителниот простор за складирање. Достапен во четири опции за меѓуоскино растојание, со максимум 5000 kg GVM. Изграден со робусна шасија со вкрстени греди слични на скалила, Double Cab е цврста основа за следно товарно возило на вашиот екипаж. 

ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ГО ПРАВИ РАЗЛИЧЕН

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ДОПОЛНИТЕЛЕН КАПАЦИТЕТ СО 5 ТОНА

Новата варијанта GVM од 5 тони (бруто маса на возилото) го носи најголемиот капацитет на носивост досега во Transit Chassis Cab, овозможувајќи ви ефикасно да пренесувате товар до 2.960 kg.

Оваа дополнителна сила на 5-тонскиот Chassis Cab го прави идеален кандидат за тешки товарања. И со сите актуелни расположливи меѓуоскини растојанија на кабината на шасијата (L3, L4, L5), тој обезбедува врвна разновидност за се што ви треба.

Поцврст од кога било. Овој нов, ултра силен Transit е подготвен за работа.

Интелегентен AWD

Ледени зимски патишта, калливи пристапни патеки – каде и да ве води вашиот бизнис, погонот на сите тркала (AWD) ви дава самодоверба да одите таму. Интелигентниот погон на сите тркала е систем со вртежен момент на барање, кој обезбедува сигурен напредок над предизвикувачки површини. И за зголемување на телесната тежина од само -60 килограми, добивате дополнителна разноврсност без жртвување на носивоста.

FORD ECOBLUE ДИЗЕЛ МОТОР

Со низа напредни хибридни или дизел погонски единици, единечната кабина на шасијата е совршен спој на моќ и ефикасност. Четирите 2.0-литарски Ford EcoBlue дизел мотори нудат до 170 коњски сили и 415 Nm вртежен момент. За прв пат, можете да изберете и хибриден погон на Ford EcoBlue, помагајќи да се максимизира ефикасноста и да се минимизираат емисиите. И за да се исполнат строгите регулативи за издувни гасови, транзитната шасија со единечна кабина е достапна и со 130 КС или 170 КС Heavy Duty дизел мотор.

АДАПТИВЕН ТЕМПОМАТ

Поставете сопствено темпо со интелигентната адаптивна контрола на темпоматот. Системот може да го идентификува преовладувачкото ограничување на брзината и автоматски да ја одржува избраната брзина во рамките на откриеното ограничување. Напредната радарска технологија скенира за побавен сообраќај пред вас и може автоматски да ја прилагоди вашата брзина за да се одржи претходно поставената празнина од возилото пред вас. Кога сообраќајот ќе се расчисти, вашата транзитна шасија со единечна кабина ќе ја продолжи својата претходно избрана брзина.

МАКСИМАЛНА КОНТРОЛА НА УПРАВУВАЊЕ

Контролата за векторирање на вртежниот момент реагира на површината на патот 100 пати во секунда. (Тоа е 33 пати побрзо од трепнувањето.) Користејќи ги овие информации, се балансира количината на сила испорачана на секое од двете предни тркала на вашата Transit Chassis Single Cab. Ова го максимизира држењето а контролата ја прави попрецизна, помагајќи ви низ кривините i нерамните улици. 

СТАБИЛИЗАЦИЈА НА СТРАНИЧНИОТ ВЕТЕР

Transit Chassis Single Cab му помага на возачот да остане во лента во силни и жестоки услови со користење на системот за електронска контрола на стабилноста. Системот чувствува кога комбето е погодено од спротивен ветер и помага да се стабилизира.

ШИРОК СПЕКТАР НА ТОВАРЕЊЕ

Ford Transit Chassis Cab е познат по својата разноврсност и флексибилност. Достапен во пет опционални варијанти на бруто маса на возила (GVM), тој е идеална платформа за широк спектар на нарачки за пренесување. Новиот модел од 5 тони го зголемува максималниот капацитет на носивост до 2.960 kg, идеален за тешки товари и за завршување на секоја работа.

НОВ FORD RANGER CHASSIS CAB

За индустриите кои се потпираат на цврсти, сигурни возила кои можат да одат каде било, најновата Ford Chassis Cab нуди алтернативна платформа за преобразување. Ford Ranger Chassis Cab е најпродаваниот пик-ап во Европа и добитник на Меѓународната награда за пик-ап 2020 година. Цврстата конструкција на каросеријата обезбедува основа за специјализирани товари до 3.270 кг Бруто маса на возилото, со капацитет на влечење од 3.500 кг. Погонот на четири тркала што може да се избере нуди препознатлива способност за теренски Ranger. За најсложените услови, новата Ranger Chassis Cab може да биде вашата најпаметна опција за товарење.

ЦЕНОВНИК

Преземете ценовник за Ford Transit Chassis