Нова Ford Puma

ИДЕАЛНА ЗА ВОЗЕЊЕ НИЗ ГРАД

Новата Ford Puma® EcoBoost® Hybrid, мал SUV создаден за возење и уживање. Со иновативен дизајн и ентериер дизајниран за целосно уживање во возењето, Ford Puma доаѓа и со голем Megabox простор во багажникот.
SYNC®4 екран на допир Багажен простор
12 инчи 456 литри

ВНАТРЕШНОСТ

12.8 дигитална инструментална табла
Пратете сѐ во врска со возењето.

12” SYNC® екран осетлив на допир 
Секогаш бидете во тек! Следете го сообраќајот, времето и уживајте во омилената музика.                 

Безжично полнење         
Наполнете го паметниот телефон со безжичниот полнач на Puma. Вграден во централната конзола, ја одржува внатрешноста чиста и прегледна.

ПРЕМИУМ УДОБНОСТ

Доволно простор за вас и вашата екипа во новата Puma. Седишта дизајнирани за удобност и стил со ергономски потпирачи за глава и елегантни завршни детали.

B&O ОЗВУЧУВАЊЕ

Интегриран B&O звучен систем кој нуди врвно озвучување и забава.

Лизгачки потпирач за рака

Прилагодлив потпирач за рака за дополнителна удобност при возењето.

Панорамски кров

Само небото е граница! Панорамскиот кров ќе ја наполни вашата Puma со природна светлина.

ПОВЕЌЕ ПРОСТОР ЗА ВАШИТЕ РАБОТИ

Новата Ford Puma нуди 456 литри багажен простор или 1126 литри со склопени задни седишта. Ова вклучува 80 литри дополнителен MegaBox простор за високи предмети.

Не само што нуди дополнителни 80 литри простор за складирање и може да смести предмети високи до 115 см, MegaBox има и водоотпорна обвивка и приклучок за одвод, што го прави исклучително лесен за чистење со вода и идеално место за складирање на влажни чизми и каллива спортска опрема.

Подготвена за град!

МАКСИМАЛНА ПОВРЗАНОСТ

БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ НА УРЕДИ

Благодарение на Cloud поврзаноста никогаш нема да пропуштите безжично ажурирање на софтверот.

360° КАМЕРА

Без оглед на предизвикувачкиот градски сообраќај, сега сте безбедни од секој агол.

ИНТЕЛИГЕНТЕН АДАПТИВЕН ТЕМПОМАТ

Адаптивниот темпомат ја прилагодува брзината на возење во согласност со возилото пред вас. Едноставно внесете ја посакуваната брзина и безбедносно растојание, а ако условите не дозволуваат возење со дадената брзина, адаптивниот темпомат автоматски ќе се погрижи за одржување на бараното растојание. Покрај интелигентното одржување на брзината, ги препознава и сообраќајните знаци и автоматски ја прилагодува брзината според ограничувањата.

АСИСТЕНЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ НА МРТОВ АГОЛ

Асистенцијата може да ви помогне побезбедно да ја смените сообраќајната лента, бидејќи користи радарски сензори кои откриваат возила кои може да бидат скриени во вашиот мртов агол од двете страни на возилото. Во случај кога ќе биде откриено возило, ве предупредува со вклучување на портокалово светло кое јасно се гледа на надворешниот ретровизор.

ДОПОЛНИТЕЛНА ПОМОШ ПРИ СОПИРАЊЕ

Помош за сопирање во итни случаи е дизајниран да препознае итна ситуација на сопирање и да го оптимизира притисокот во системот за сопирање за да обезбеди максимална моќност за сопирање.

ПЕРФОРМАНСИ

7-СТЕПЕН АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ

Puma е достапна со EcoBoost Hybrid Powershift®, седум степен менувач со двојна трансмисија. Идеален за градско возење со ефикасна потрошувачка на гориво и уникатни перформанси на возење.

MHEV

Mild Hybrid на Ford Puma (MHEV) користи регенеративно сопирање за да обезбеди дополнителна поддршка на бензинскиот мотор кога е потребно. Овој хибрид кој се самополни помага да се заштеди гориво и да се намалат емисиите на CO2.

ИЗБОР НА РЕЖИМ ЗА ВОЗЕЊЕ

На располагање се пет различни режими на возење: Normal, ECO, Sport, Slippery i Trail. 

Ford Puma ST