ПРЕДНОСТИ НА ОФИЦИЈАЛЕН ФОРД СЕРВИС

СЕРВИС И ПОПРАВКА НА ВОЗИЛА

Редовното сервисирање на вашиот Ford кај еден од нашите дилери може да ви помогне да бидете безгрижни со тоа што навреме ќе ги идентификувате потенцијалните проблеми. Исто така, ова може да го минимизира ризикот од високи трошоци за поправка, да го одржува здравјето на вашето возило и да ја зголеми неговата препродажна вредност.

ФОРД СЕРВИС

Сервисирањето на вашето патничко или комерцијално возило во согласност со нашите редовни препораки за сервисирање гарантира дека деталите ќе бидат запишани во сервисната книга на вашето возило и/или во системот Ford Digital Service Record (DSR). Исто така, ова може да го минимизира ризикот од високи трошоци за поправка, да го одржува здравјето на вашето возило и да ја зголеми неговата препродажна вредност.

Редовните сервисни услуги на Ford се специјално прилагодени на типот на вашето возило, неговиот мотор и менувач, врз основа на километражата и староста. Целата работа ја извршуваат нашите техничари обучени од Ford користејќи оригинални делови на Ford.

ГУМИ

Најдоброто место за набавка на нови гуми за вашето возило е вашиот локален продавач на Ford. Ние ги нудиме сите брендови по атрактивни цени, а нашите експерти можат да ви ги дадат сите потребни информации, вклучувајќи го и изборот на вистинските гуми за вашиот Ford.

ОНЛАЈН ЗАКАЖУВАЊЕ

Нашето едноставно онлајн закажување ги прикажува сите потребни информации за сервисирање на вашиот ФОРД кај нашите сервисни референти. Согласно термините и потребните услуги, тие ќе ве контактираат согласно вашите преферирани термини за сервис.

ИНТЕРАКТИВНИ ПРОВЕРКИ

Во ФОРД сервис нудиме брзи интерактивни проверки пред пат со кои се проверува и утврдува состојбата и техничката исправност на вашето возило. Проверката вклучува компјутерска и механичка дијагностика со што ќе имате јасна слика за исправноста на возилото и евентуалните потребни поправки.

ФОРД СЕРВИС ПРО

ФОРД СЕРВИС ПРО е ветување на Ford за сервисирање на комерцијални возила, посветено на минимизирање на времето на застој на вашето возило и вашите деловни трошоци, кога тоа ви одговара. Искористете ги предностите на низа експертски функции, вклучувајќи инспекција во ист ден, брза услуга додека чекате и едноставна онлајн резервација.

ПЛАНОВИ ЗА СЕРВИС И ОДРЖУВАЊЕ

Нашата сеопфатна палета на планови за сервис и одржување на Ford е дизајнирана да ви помогне да буџетирате за сервисирање на вашето возило, што значи дека поседувањето на вашиот Ford никогаш не било толку лесно и практично.

СЕРВИСНИ ИНТЕРВАЛИ

Правилно одржување што ќе овозможи вашиот Ford да оди подалеку и да трае подолго. Треба да го сервисирате вашиот Ford или на километража или на годишни интервали (што и да е прво) за да го одржувате во најдобра состојба.

ПОМОШ НА ПАТ

Доколку е потребно, бесплатна помош на пат, влечна служба и голем број дополнителни поволности ви се достапни во првите две години од гарантниот период за вашето возило. На кој било јавен пат, каде било во Европа, само јавете се на Мида Гранд Моторс Асистенција на +389 02 3181 185 (во соработка со АМСМ) и помошта ќе дојде.

СЕРВИСНА ПОДДРШКА

Нашето приемно одделение секогаш стои на располагање за вас. Од закажување поправки, информации за резерни делови, каросериски поправки, и многу повеќе - нашите приемни референти ќе ви асистираат низ целиот процес за поправка на вашиот ФОРД.

ОДГОВОРИ НА ВАШИТЕ ПРАШАЊА ЗА СЕРВИС

Ако имате барање за услуга, веројатно ќе го најдете одговорот во нашиот дел „Често поставувани прашања“. Доколку таму не го најдете одговорот на она што ве интересира, ве молиме контактирајте ги советниците за сервис кај вашиот овластен продавач.