EcoBoost
Моќност до 1000 kg
EcoBlue
Моќност до 1100 kg

ЦЕЛОСНО НОВ FORD TRANSIT COURIER

Повеќе простор за вашиот бизнис.

Компактниот нов Transit Courier сега е подолг, поширок и повисок.
Новиот Transit Courier кој доаѓа со напредна технологија, дополнителна безбедност и нови погонски единици сега може да ви понуди простор дури и до две евро палети.

Изберете помеѓу бензински мотор или дизел Transit Courier.

ОДБЕРИ ГО ТВОЈОТ ПОГОНСКИ СИСТЕМ

Изберете ја верзијата која најмногу одговара на вашите потреби.

  • 1.5 дизел мотор
  • 100 HP 6-степен мануелен менувач
  • 250 Nm обртен момент
  • Можност за влечење до 1.100 кг 

  • 1.0 бензиски мотор
  • 100 HP / 125 HP 6-степен мануелен менувач
  • 125 HP 7-степен автоматски менувач
  • Можност за влечење до 1000 кг 

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ПРАКТИЧНОСТ

Со новиот, попростран Transit Courier, ги поместивме границите на компактноста. Должината на товарната површина од 1,8 m и ширината од 1,22 m е дизајнирана за сместување на две евро палети со максимална носивост до 750 kg. Подигнувањето на висината на таванот до 1,25 m придонесува за великодушен обем. 

ПОВРЗАНОСТ

Transit Courier го има најновиот екран на допир SYNC 4 во 8" или 12". Доаѓа со вграден модем за подобрена поврзаност и навигација во реално време. Модемот, исто така, овозможува голем број поврзани безбедносни карактеристики на возилото.

ИСКУСТВО ВО ВОЗЕЊЕ

Transit Courier доаѓа со голем број напредни функции кои ќе ви помогнат во текот на работниот ден. Интелигентниот систем за помош при возење, вклучително и адаптивната контрола на патувањето со следење лента, системот за избегнување судир и помош при паркирање - го олеснуваат возењето, паркирањето и работата, попаметно и побезбедно.