ЦЕЛОСНО НОВИОТ FORD TOURNEO COURIER

ПАМЕТЕН И СПОСОБЕН. МОЖНОСТ ЗА АВАНТУРА.

Одбери помеѓу две или пет седишта и подготви се за долг викенд. Одбери помеѓу бензиски или целосно електричен погон. Со изглед на SUV, напредна конекција и голема флексибилност. Што и да сакаш да биде. Каде и да си. 

ОДБЕРИ ГО ТВОЈОТ ПОГОНСКИ СИСТЕМ

Одбери помеѓу напредниот електричен или пак бензиски погонски систем.
All-electric icon

  • 100kW/136HP моќност 
  • 7.4kW(1)/11kW(2) AC полнење
  • 100-kW DC брзо полнење
  • Можност за влечење и до 750 кг (3,4)

  • 1.0 бензиски мотор
  • 125 HP 6-степен мануелен менувач
  • 125HP 7-степен автоматски менувач
  • Можност за влечење и до 1000 кг (3,4)

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ПРОСТРАНОСТ

Tourneo Courier ги води луѓето кои движат напред, со неговата пространост и компактност подготвен за авантура и игра. Навидум голем од внатре, но  разновиден со можноста за преклопување на задните седишта и можностите за одлагање на товар кои го прават идеален за да се спакува се при патување.

КОМФОР

Tourneo Courier е во врска со комфор, капацитет и различни конфигурации. Лесно преклопливите задни седишта ја откриваат можноста за 2.45 м3 багажен простор кај конфигурацијата со две седишта – повеќе од доволен простор за викенди полни со авантура. Со исправени седишта, лесно се превезуваат 5 патници. Одличен за секојдневен живот или патувања со пријателите.

ПОВРЗАНОСТ

Tourneo Courier располага со екран на допир од 8 инчи со SYNC4(5), заедно со стандарден FordPass конекциски модем. Кога е поврзан со вашиот паметен телефон преку апликацијата FordPass, модемот ви дава пристап до голем број функции, вклучувајќи следење локација, здравствена состојба на возилото, нивоа на гориво, далечинско заклучување и отклучување и многу повеќе.

E-TOURNEO COURIER

TOURNEO COURIER