Не прифаќајте ништо помалку

Ford transit custom trail

Спортски конверзии по мерка

new ford transit custom ms-rt

FORD TRANSIT CUSTOM

Transit Custom отсекогаш бил познат по својата цврста, функционална доверливост и супериорни нивоа на дизајн и градба. Сега нуди уште поширок опсег на иновативни функции и паметни технологии. Плус поголема ефикасност благодарение на низата напредни достапни дизел или хибридни опции. Резултат: комбе што е попрефинето и пософистицирано од кога било досега.

ОДБЕРЕТЕ ИЗГЛЕД НА КАРОСЕРИЈА

КОМБЕ

Transit Custom Van е функционален носач на товар, со преграда со целосна висина и целосна ширина (застаклена или незастаклена) која го дели товарниот простор од кабината и избор од две или три седишта напред. Можете да изберете единечни или двојни лизгачки врати и да изберете задна врата со шарки или задна врата која се отвора нагоре.

КОМБЕ СО ДВОЈНА КАБИНА

Како и кај комбето, можете да изберете две или три седишта во првиот ред. Дополнително, Double-Cab-in-Van нуди дополнителен фиксен ред од три седишта во втор ред. Потоа следи фиксна застаклена преграда која го одвојува вториот ред на седишта од товарниот простор.

KOMBE М1

Разновидноста доаѓа стандардно со Комбе M1. Со три реда седишта како стандард, може да пренесе до 9 луѓе. Сите седишта може да се склопат или отстранат, овозможувајќи да се носат алати или опрема наместо патници.

ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ГО ПРАВИ РАЗЛИЧЕН

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

МОТОР ЗА СЕКОЈА РАБОТА

Изберете од низата напредни погонски единици. Transit Custom Plug-in Hybrid (PHEV) може да покрие до 42 километри возење без емисии, додека EcoBlue Hybrid има електрична помош за подобрување на ефикасноста на горивото. И, се разбира, доаѓа со низа напредни дизел мотори Ford EcoBlue со високи перформанси.

ТОВАРЕН ПРОСТОР И ПРИСТАП

Три видови каросерии, три пристапи до багажниот простор. Комбето нуди максимум 8,3 кубни метри, што одговара на три евро палети. Двојната кабина во комбето собира шест лица и товар до 4,3 кубни метри, лесно се вклопува во една европалета. Комбето М1 е комбе со 9 седишта кое има уште 2,5 кубни метри товарен простор. Со лизгачки странични врати со ширина на палета, задни врати што се отвораат широко и мала висина на скалата, пристапот до целиот тој товарен простор е лесен.

КЛУЧ ЗА ПОПОВРЗАН СВЕТ

Transit Custom сега е достапен со модемот FordPass Connect. Системот отклучува низа моќни придобивки, вклучувајќи 4G WiFi за до десет уреди и ажурирања за сообраќајот во реално време директно доставени до вашиот систем за навигација SINC 3. Кога ќе го комбинирате со апликацијата за паметни телефони FordPass Pro, ќе можете да проверите дали сте се сетиле да ги заклучите вратите и потоа да ги заклучите или отклучите од далечина. Можете, исто така, да го следите статусот на најмногу пет поврзани деловни возила, па дури и да проверите дали е потребно одржување.

АКТИВНАТА ПОМОШ ЗА ПАРКИРАЊЕ ГО ОЛЕСНУВА ПАРКИРАЊЕТО

Застанувањето за испорака на прометна улица не е секогаш лесно. Особено со затворениот заден товарен простор и ограничената видливост. Active Park Assist може да идентификува соодветни простори и потоа безбедно да управува со вашиот Transit Custom. Треба само да ги контролирате сопирачката и брзините. Кога ќе завршите, Assist може дури и да ве извади од паралелни простори.

НАПРЕДЕН СИСТЕМ КОЈ ВИ ПОМАГА ДА ОСТАНЕТЕ ВО ЛЕНТА

Ако открие дека случајно излегувате од вашата лента, Lane Keeping Alert може да ве предупреди со вибрирање на воланот и прикажува визуелно предупредување.

GEOFENCING ТЕХНОЛОГИЈА

Достапна во возила со хибриден погон, технологијата за геооградување е дизајнирана да помогне во подобрувањето на локалниот квалитет на воздухот. Transit Custom може да открие кога ќе влезе во зона на застој или во зона со ниски емисии и потоа автоматски да се префрли на режимот на возење само со електрична енергија. Корисниците, исто така, можат да креираат сопствени „зелени зони“ за да ги намалат емисиите во близина на училишта, урбани области и магацини.

ЦЕНОВНИК

Преземете ценовник за Ford TRANSIT CUSTOM KOMBI

БРОШУРА

Преземете брошура за Ford TRANSIT CUSTOM